U18: Csapatmunka az elejétől a végéig

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság Alapszakasz, Stephen Arigbabu beszámolója:

Bp. Honvéd  – Vasas Akadémia 61-73 (16-23, 12-21, 17-10, 16-19)

Vasas Akadémia: Kelemen Á. 14, Dunai Z. 11/6, Cseh B. 3/3, Lakatos M. 11/3, Horváth B. 4, Várszegi Á. 15/9, Fodor Á. 11/6, Major B. 2, . Pleesz Á. 2,

A Honvéd elleni visszavágón már közel teljes kerettel voltunk, de még így is hiányzott Bartha Zsombi, Deiana Sergio és Tóth Balázs.

Az első félidőben a jó labda járatás és önzetlenség miatt sikerült tiszta dobó helyzeteket kialakítanunk, amiket nagyon jó százalékban be is dobtunk. Ezen a mérkőzésen is hatékonyan megvalósítottuk a terveinket védekezésben, így 16 pontos előnnyel tudtunk menni a pihenőre. A második félidőt nem kezdtük jól. Elvesztettük a ritmusunkat, mert elkezdtünk egyénieskedni ahelyett, hogy továbbra is a csapat érdekeit tartottuk volna elsődlegesnek.Támadásban pontatlanabbak voltunk, védekezésben pedig kissé felpuhultunk, ezért a hazaiaknak sikerült 10 pont alá hozni lemaradásukat. Az utolsó negyedben azonban összeszedtük magunkat a pálya mindkét felén, így 12 pontos győzelmet arattunk a Honvéd ellen, ami újra a csapatmunka által jött létre. 

A Dombóvár elleni mérkőzést tele energiával és győzni akarással várjuk…

Fotó: Bornyi Márton