U18: Fontos győzelmet arattunk a Szedeák ellen

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság Rájátszás, Felsőház, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Szedeák  64-36  (14-15, 11-10, 12-9, 27-2)

Vasas: Csík 6, Meződi 10, Bencsik 11/6, Schiller 3, Kovács 13. Cserék: Koflanovics -, Honti 2, Jenei 2, Bartha 4, Bulyáki 9/6, Kelenföldi 4, Veres -.

Ez volt az első mérkőzésünk közel másfél hónap szünet után, így nem vártam egetverő teljesítményeket. Első meccsünk volt a keresztjátékban, ennek megfelelően sajnos görcsösen kezdtünk. Főleg támadásban voltunk pontatlanok, gyengén büntetőztünk és nem tudtunk könnyen indulni. Lassúak és ritmustalanok voltunk. Az első félidő erőlködésének eredményeként egyenlő állással fordultunk. A második félidőben a játék képe változott. Védekezésünket szilárdabbá tettük, miután realizáltuk hogy nem lesz kosáreső a mai nap. Szerencsénkre a Szedeák is kezdett fáradni és a mi jó védekezésünk miatt is teljesen elkészült az erejével. A negyedik negyedben aztán egy 22-0 futás el is döntött mindent. Ez a negyed egyébként 27-2 lett nekünk.

Sok mindent nem tudok kiemelni ezen a mérkőzésen de sikerült teljesen megújulnunk a második félidőre és talán felengedni a görcsösségből. Kelenföldi Domi agresszív és atletikus játéka nagyban hozzájárult ehhez. A negyedik negyedben a jó védekezésünkből kiindulva pedig egész szép támadásokat is vezettünk, igaz ellenfelünk már feladta ebben a periódusban. Tipikus első meccses szenvedés volt, de rendkívül fontos győzelmet arattunk. A folytatásban gördülékenyebbek leszünk.

Fotó: Bornyi Márton