U18: Fontos meccset nyertünk meg

Nemzeti Fiú Kiemelt Junior Bajnokság, alapszakasz, 14. forduló, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Kosárlabda Akadémia Pécs 72-63  ( 24-13, 16-19, 21-9, 11-22)

Vasas: Koflanovics 2, Bulyáki 8/6, KELENFÖLDI 14, Bencsik 11, SCHILLER 17.

Cserék:  KOVÁCS 16/3, Jenei-, Vadász 2, Bartha-, Meződi 2, Lakatos-.

A mérkőzés előtt lebetegedett még Honti Olivér is, így a még sérült Csík Richárdon kívül Olivérre sem számíthattam. A csapat abszolút jól reagált a felmerülő nehézségekre és arra hogy nagyon rossz játékkal, napokkal ezelőtt kikaptunk és egy kicsit belerondítottunk eddigi mérlegünkbe.

Úgy gondolom , hogy a keresztjáték szempontjából nagyon fontos meccset nyertünk meg, de elsősorban nem az eredmény, ami számít. A csapat nagyon összeszedte magát és remek választ adott saját magának és nekem is ezután a rossz Falco meccs után.

Már az első negyedben más mentalitással léptünk fel, védekezésbeli agressziónk a legjobb volt az évben, már ami a meccsek elejét illeti. Erős kisegítéseik ellen a már begyakorolt rövid leválások nagyon működtek, és ezen a napon a Schiller, Kovács, Kelenföldi trió a palánk alatt korlátlan úr volt támadásban és védekezésben is. Nagyon tetszett hogy tudatosan játszottunk magasainkra és eredményesek voltunk alsó posztról, valamint végre megtaláltuk az egyensúlyt a játékunkban.

Mikor az ellenfélben valaki fault problémába került, őt foglalkoztattuk védekezésben, amikor már nagyon behúzódtak akkor kintről voltunk eredményesek extra passzokból. Eközben a segítések és az 1-1 elleni védekezés is működött, nem is lehetett más a vége.

Végeredményben a harmadik negyed közepén már eldőlt a mérkőzés.

Gratulálok a srácoknak!

Ezzel a keresztjáték előtt, csoportunkban 2. helyet szereztük meg, 3:3 mérleggel várjuk a keresztjátékot.

Fotó: Bornyi Márton