U18: Idegenben továbbra is veretlenül

Nemzeti Fiú Kiemelt Junior Bajnokság, alapszakasz, 6. forduló, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

 

Falco KC Szombathely – Vasas Akadémia 71 -90  (13-30, 12-18, 14-16, 32-26)

Vasas Akadémia: Csík 11/3, MEZŐDI 13/3, Honti 11, BENCSIK 16/6, KOVÁCS 17.
Csere: Koflanovics 3/3, Bulyáki 7/3, KELENFÖLDI 12, Jenei-, Veres-, Hanzély-, Schiller-.

Nem mondom, hogy könnyű meccsre számítottam. A Falco nyert Zalaegerszegen és legutóbb Pécsen maradt alul nem sokkal. Tavaly éppen itt játszottunk az egyenesági országos döntőbe jutásért és akkor hosszabbításban kikaptunk. Kellemetlen emlék volt mostanáig.

A meccset nagyon agresszíven kezdtük és a hazaiak nem bírtak a sebességünkkel. Ezután sajnos bután beütöttük a faultokat, így a negyed közepétől büntetőre küldtük őket és bejöttek 20 pont alá. Ha kicsit okosabban játszunk akkor akár 25 pontos előnnyel is zárhattuk volna a negyedet. Gyorsan indultunk a lepattanókból, egy alacsony szerkezetű csapat ellen is jól ment az uptempó játék.

A továbbiakban buta és egyszerűen megjátszható passzok vagy helyzetek végén jöttek az eladott labdák, így ezzel a szegmenssel nem voltam megelégedve. Ettől függetlenül a félidőre teljesen szétziláltuk őket. Tetszett, hogy agresszíven támadtuk a gyűrűt és a leosztásokból is eredményesek voltunk. Az ellenfél legjobbját megfelelően védtük, a tripláit megfelelőképpen zavartuk, így 28 pontja ellenére végig szenvedett és legfőképpen csak kiharcolt faltokból volt eredményes.

Támadóoldalon a csapatból hatan jutottak 10 pont fölé, a támadási terhek megfelelően oszlottak el. Büszke vagyok a csapatra mert a második idegenbeli meccsre is mentálisan rendben és motiváltan léptünk fel és jeleit láttam annak, hogy azt csináljuk, amit gyakoroltunk. Ezúttal nem emelnék ki külön senkit, mivel a második félidőben nagy előnyünk birtokában könnyelműek és passzívak voltunk, ami nem tetszett.

Gratulálok a csapatnak, mert bár a Falco ma nem tanúsított nagy ellenállást de ez legfőképpen a mi hozzáállásunk miatt volt – azt hiszem. Ezt a győzelmet már vinni fogjuk a keresztjátékba, úgyhogy nagy volt a jelentősége.

Még egyszer gratulálok a fiúknak és külön köszönöm Palánk Bálint segítségét akit kevés alkalommal említünk, de ennek a csapatnak a másodedzőjeként rengeteg munkát végez a társasággal.

Fotó: Bornyi Márton