U18: Jó védekezéssel, megérdemelt győzelem

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság Rájátszás, Felsőház, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia- Debreceni KA  72 – 67 (22-8, 15-21, 21-25, 14-13)

Vasas: Koflanovics 3/3, HONTI 16/12, Bencsik 9, KELENFÖLDI 11/3, Kovács 11/3.

Cserék: Csík 6, Meződi 4/3, Bulyáki-, SCHILLER 12.

Nagyon fontos mérkőzés elé néztünk. A keresztjátékban sosem tudhatjuk, hogy az aktuális ellenfél hogyan áll fel. Mivel mindenki az alapszakaszból hozta magával az eredményeit, így vannak csapatok akik megengedhetik maguknak, hogy pihentessenek egy meghatározó embert, vagy ne teljes csapattal álljanak ki. Mi mindig a legerősebb gárdára készülünk, ma sem volt másképpen.

Az ellenfél a már tavalyról ismert kihalófélben lévő 1:3:1 zónát játszotta az első félidőben. Az indításaink jól sikerültek, bár sok kulcs hibát elkövettünk. Nem tetszett, hogy ahelyett, hogy 16 ponttal elmentünk volna, egy könnyű eladott labda után 11 lett a megítélt fault és kosár jó akció után. Sok ilyen szituációban hibáztunk a mai nap folyamán. A győzelmünket összesen egyszer láttam veszélyben, a negyedik negyed elején pár pillanatra, de ezen a részen felül annyira kézben tartottuk a meccset hogy beleférjen a sok hiba is. Ami azonban ennél is fontosabb, hogy a védekezésünk az elejétől kezdve éles volt. Láttam egyéni felelősséget. Láttam jó segítéseket. Láttam, hogy elkerüljük a felesleges segítéseket. Kitűnő védőlepattanózásunk után, könnyű kosarakat szereztünk és főleg az első félidőben remekül tripláztunk.

A szakmai, csapaton belüli dolgokon kívül most kiemelnék néhány játékost. Kelenföldi Domi hetek óta atletikusan és agilisan játszik, ha így folytatja, nem várat sokat a felnőtt bevetése sem. Schiller Levi jelenlétét a palánkok alatt már több csapat megérezhette. Honti Olivér komolyan vette önmagát újból és először az évben all-around játékot mutatott, bizonyítva ezzel hogy nem én vagyok a hülye, amikor elvárom tőle ezt minden pillanatban. Csík Ricsi pedig komoly sérülésből rehabilitálva vállalta a játékot. Gratulálok a csapatnak, fontos győzelmet arattunk!

Fotó: Bornyi Márton