NB 1/B: Kezünkből kicsúszott lehetőség

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Budapesti Honvéd SE – Vasas Akadémia 73-66 ( 25-28, 5-11, 23-13, 20-14)

Vasas: Moravcsik 5/3, BOROS 18/6, Katona 17/9, Andrássy 11/3, Kelenföldi 6.

Cserék: Kozma -, BARÓCSI 2, Kovács 5, Csík Ricsi 2, Meződi-, Koflanovics-.

A mérkőzés előtti napokban Sólyom Boti sérülést szenvedett az edzésen, Steier Bence pedig betegség miatt nem állhatott rendelkezésemre, így alakítani kellett a rotáción. A csapatnak nem okozott nehézséget, ezúttal is megoldották a feladatot, ugyanúgy ahogy tavaly is a nagy sérüléshullámunk idején. Mentálisan és fizikailag készen vártuk az összecsapást. Az első negyedben két védekezési hibával kezdtünk, ennek nem örültem, belekerült a meccs egy magas tempóba, amit elég jól bírtunk. Ekkor volt a legtöbb eladott labdánk a meccsen, ennek ellenére jobban jöttünk ki 3 ponttal a negyed végére, köszönhetően a gyors és céltudatos támadásainknak. A második negyedben aztán sajnos nem sikerült kihasználni az általunk védekezésben összehozott előnyt. Folyamatosan változtatva hoztuk zavart állapotba a Honvédot, fiatal csapatként jobban ki kellett volna használni ezt a lehetőséget, 5 ponttal amit dobtak a negyedben, nagyon kevés volt a 11. Szeretném hogy a későbbiekben, ez nyilván nem elvárható mindenkor, de mégis szeretném ha ilyen esetekben nem 9 pontos előnnyel fordulnánk, hanem jobban koncentrálva a gyilkos ösztönnel már 15-18 pont lenne közte. Sajnos a folyamatosan építgetett előny és jó játék a harmadik negyedre tova is tűnt, utolért, sőt meg is előzött minket a Honvéd. Harmadik negyedbeli zavartságunkat zóna ellen, nem hogy ellensúlyozni nem tudtuk, még segítettünk magunknak saját önbizalmunk rombolásában. Közeli kimaradt teljesen üres ziccerek szívták le az energiánkat, ezután látszólag bátortalanul is támadtuk az amúgy elég nyílt és könnyen bontható zónát. Néha, egy egy jó labda nélküli mozgás és backdoor után is el tudtunk hibázni egy még üresebb helyzetet. Ma ennyi lehetőség volt, ebből a sokaságból sem sikerült. A negyedik negyedben még egy nagy futást indítottunk, ebben a periódusban még mozgósítottunk energiákat, de felőrölte a csapatot a hibavaló próbálkozás. Ekkor szerzett labdákkal és csapdából voltunk eredményesek.

A mérkőzés összképét tekintve, ragaszkodtunk a megbeszéltekhez és taktikailag is fegyelmezettek voltunk, egy félidőig azt játszottuk amit kell. Sajnálom hogy nem sikerült, a meccsben egy simább győzelmünk is benne volt, benne is maradt. Amit az MTK ellen sikerült megmentenünk, itt nem tudtuk. Az ellenfélben akadtak jó, mondhatni nem várt teljesítmények, amik egy ilyen meccsen döntőnek bizonyultak.

Nem szeretném elsütni ezeket a semmitmondó közhelyeket , hogy “ megyünk tovább” meg a “ következő meccsre koncentrálunk” és egyebek. Holnap pihenő, majd szerdán, mint minden alkalommal megnézzük és elemezzük magunkat videón kissé nagyobb terjedelemben, mert az MTK ellen sem volt idő. Ezután csütörtöktől,pedig a hétvégét is teljesen beáldozva elkezdünk foglalkozni a Nyíregyházával, akik úgy tudom hogy első vereségük után már erősítettek egy légióssal is. Visszatérve a meccsre, gratulálok a Honvédnak a győzelemhez, a csapatomnak pedig azt üzenem, hogy ma kikaptunk de nem vesztettünk. Tanulunk belőle.

Kiemelendő teljesítmények:

Boros Márk ma a megbeszéltek szerint az átlagnál több mezőnykísérlettel és aktivitással végzett 18 ponttal 8 lepattanóval és 7 assisttal. Mellé 6 eladott labda is párosult, nyilván aktívabb embernél akinél sokat van a labda, benne vannak az eladottak is, azonban ezt mindenképpen nagyobb felelősséggel csökkenteni kell.

Barócsi Ádám és Csík Ricsi ma harcosságával és viszonylag kevés idő alatt letett jó játékával hívta fel a figyelmet. Tették mindezt úgy hogy nem játszottak az előző mérkőzésen, ezért külön dicséret illeti őket amiért tűzben maradtak. Ricsi a védelmet jól bontotta zóna ellen, Ádám pedig jobb teljesítményt nyújtott mint némely kezdő center.

Fotó: Bornyi Márton