U18: Megilletődött csapat, avagy első nap a suliban

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság Rájátszás, Felsőház, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Budapesti Honvéd – Vasas Akadémia   87-47  (31-11, 23-14, 15-7, 18-15)

Vasas: Koflanovics -, Meződi 2, Honti 10, VERES 11, Schiller 6. Cserék: Jenei 2, Vadász 5, BARTHA 13, Pakányi 2, Kódor -, Lakatos

Úgy gondolom, hogy nem szabad egy mérkőzésről cinikusan beszámolni, főleg ha az ember saját csapatáról van szó. Ebben az esetben azonban talán egy cinikus hasonlattal élnék, ami keretbe foglalja a produkciónkat. Olyanok voltunk, mint akiket a szüleik az első nap visznek iskolába. Amíg Anyu és Apu el nem megy addig minden rendben van, majd mikor ott maradunk a másik pár ismeretlen gyerekkel, jövünk rá hogy ott hagytak minket egy teljesen ismeretlen közegben és ez már bizony az iskola…

A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy szerettem volna ha ezúttal azok a játékosok akik kevesebb lehetőséget szoktak kapni, megmutatják kicsit magukat, illetve a 2001-ben születettek is együtt mozoghassanak kicsit. A Honvéd az első percekben már nagyon agresszíven védekezett és támadott, semmi esélyt nem hagyva nekünk. Nagyon sok eladott labdánk volt már ekkor, betörések helyett nehezebb kinti dobásokat vállaltunk, ismét gyámoltalanok voltunk, egyáltalán nem voltunk kezdeményezők.

A cserék után a csapat kicsit lábrakapott. Jenei és Bartha Ákos bátorságot és közeli befejezéseket, sebességet hozott a csapatba. Feljöttünk az első negyed 20 pontos hátránya után 9-re. Ekkor ismét varázsütés szerűen jött pár borzasztó buta első vonalban eladott labda amiből az ellenfél zsákolóversenyt tartott. Máris visszaállt a 25 pont a két csapat közé.

Felállt védelem elleni kosárlabda nem nagyon volt. A lényegi kérdések eldőltek már, volt azonban pozitívum a mérkőzésen. Bartha Ákos játéka nagyon tetszett, egyszerűen megoldhatatlan feladatot jelentett a Honvédnak, hogy távol tartsák a palánk alól, minden lepattanót leszedett. Kódor Tamás pedig 15 percet tudott a pályán tölteni és örömmel látom, hogy sokkal jobban és komfortosabban mozog, mint 4 hónapja. Ez így ebben a felállásban ma nem sikerült. Nem játszottunk jól, ezt mutatja a nagy különbség is, de ezzel együtt ha nem vagyunk megijedve akkor egy szorosabb mérkőzést simán tudtunk volna játszani.

Gratulálok a Honvédnak, találkozunk az országos döntőben!

Fotó: Bornyi Márton