U18: Nagy hátrányból fordítás

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság Rájátszás, Felsőház, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd  71-67 (6-22, 28-18, 20-9, 17-18)

Vasas: BENCSIK 27/6, Csík 4, Honti 6/3, Kelenföldi 12/3, Kovács 5.

Cserék: Vadász 3/3, Koflanovics 3/3, SCHILLER 7, Meződi 4.

A mérkőzés kezdetekor nekünk még folytatódott a melegítés 1 negyeden keresztül. Sajnos, nem szóltunk a Honvédnak, hogy mi még melegítünk és várjanak egy kicsit, így mint kés a vajon futottak át indításból rajtunk. 4-20-as állásnál kikértem már a második időmet is a félidőre az első negyed közepén. Zónavédekezésre váltottunk, az ellenfél kizárólag triplákkal igyekezett tartani az előnyét, olvadni látszottak. Stabilabb lett a lepattanózásunk, és Schiller Levinek köszönhetően a palánk alól is tudtunk izolálni, így kinyílt a pálya. A félidő már csak 6 pont, megérkeztünk a meccsbe.

A Honvéd a harmadik negyedben sem találta a zóna ellenszerét, mi átléptük mára saját magunk árnyékát és a vége előtt nem sokkal már volt 11 is közte nekünk, de egy újabb hullámvölgy miatt, a találkozó vége izgalmasra sikerült.

Bencsik Barna jó megoldásokkal és higgadt büntetőzéssel lezárta a meccset. Gratuláltam a győzelemhez a srácoknak, de felhívtam a figyelmet arra, hogy nézzünk magunkba és legyünk most nagyon önkritikusak. 5-5 elleni játékban, ma sokkal jobb volt a Honvéd, az, hogy zóna ellen tanácstalan egy utánpótlás játékos, az nem a mi érdemünk, szeretném, ha a visszavágóra sebességben és egyéni felelősségben is felvennénk a versenyt, mi nyernénk meg a mérkőzést és nem a másik csapat tanácstalanságára és gyengébb kinti dobóformájára alapoznánk…

Ezzel együtt gratuláció jár a csapatnak, hogy ezzel a gyenge kezdéssel és a vele járó tanácstalansággal megbirkózva, magunk mögé tettük a rossz periódust és fokozatosan érvényesítettük az akaratunkat. Ma megmutattuk karakterünket. Remélem legközelebb jó játék is párosul hozzá. Vasárnap Szegedre utazik a csapat, ahol fontos meccs vár ránk, szeretnénk matematikailag is bebiztosítani az országos döntőben való részvételünket, majd ennek fényében helyezkedni tovább. Erre most nagy esélyünk van. Meg is ragadjuk.

Fotó: Bornyi Márton