U18: Nagyszerű védekezéssel sima győzelem

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság Rájátszás, Felsőház, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Nyíregyházi Sportcentrum  70-42  (16-11, 20-17, 20-9, 14-5)

Vasas: CSÍK 11/3, Koflanovics -, Bencsik 7/3, Kelenföldi 8, KOVÁCS 8,

Cserék: Honti 10/6, Schiller 7, Meződi 7, Jenei -, Bartha 4, Vadász 5/3, Veres 3.

A meccs előtt megbeszéltük, hogy a tavalyi bajnok az ellenfél. Úgy védekezzünk és támadjunk, hogy megmaradjon az emlékezetükben. Talán az első mérkőzés a szezonban, ahol majdnem végig koncentráltan és tudatosan sikerült védekeznünk. Az első negyed kissé döcögősre sikerült. Kivédekezett támadásaink végén kétszer is demoralizáló kosarat kaptunk, de nem volt probléma. 6-11-nél időt kértem. Nem értünk vissza védekezni és támadásban pedig kapkodtunk. Probléma nem volt mert láttam hogy agresszívek vagyunk, de egyelőre még pontatlanok. Villámgyorsan fordítottunk. Védőlepattanók után rendre jó sávokban indultunk és betörések után voltunk kétszer is eredményesek.

A pick and rolljainknál alatta próbáltak csúszni, így Bencsik egyetlen bedobott hármasa is jókor jött. Az időkérés után a negyedben már nem kaptunk pontot, biztató volt a játékunk. Ami még biztatóbb volt hogy a padról érkező játékosok is a ritmust szépen felvették nagyon hamar és kiváló védekezéssel vétették észre magukat, minden szerkezetben most otthonosan mozogtunk. Sajnos a buta eladott labdák boltja megint kinyitott és vásároltunk párat…

A saját hibáink miatt (eladott labdák, labda felkapása, rossz helyre vezetése) nem volt még 12-14 pont közte. Az ellenfél zónára váltott időközben, de ezt rendre leindítottuk. A harmadik negyedben pedig sikerült okosan is játszanunk. Zóna ellen remekül törtünk be mélyre, onnan volt passz és mozgás is. Csík Ricsi jól irányította a társakat,  gördülékenyek voltunk zóna ellen.

A negyedik negyedben pedig pontosan játszva vissza is vertünk minden felzárkózási kísérletet. Ma minden pályára lépő ember átérezte, hogy mi az alap amit meg kell tenni, hogy sikeresek lehessünk. Garantálni a sikert nem lehet, de azt tudom garantálni szinte biztosra, hogy ezek nélkül nem lehetünk azok. Gratulálok a csapatnak és minden egyes tagjának, így játszanak azok, akiknek van céljuk.

Fotó: Bornyi Márton