U18: Nem semmi teljesítmény!

Nemzeti Fiú Junior Kiemelt Bajnokság nyugati csoport, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Kosárlabda Akadémia Pécs 75-59 (11-22, 19-10, 19-15, 26-12)

Vasas: Jenei 6, MEZŐDI 16/3, GÁSZNER 23/6, Kódor 2, BARTHA 13.

Cserék: Veres 9/6, Szopkó 2, Kelemen -, HANZÉLY 4/3,

A meccs előtt az öltözőben a srácok elszántságán kívül láttam hogy volt értelme a körmendi túránknak mert az önbizalmunk is a helyén van. A veretlen és erős Pécs érkezett hozzánk, videók alapján és az eddigi közös csapatok ellen mutatott eredményeiket igazolták az első negyedben. De!

Nagy gond nem volt, ugyanis kétszer többet támadtunk mint ők, rendkívül gyorsak voltunk, jó helyzeteket dolgoztunk ki és eltakarítottuk őket a lepattanótól. Szerencsétlen első negyed után realizálnunk kellett hogy nem fér bele ennyi könnyű hiba. Zóna védekezésre váltottunk amire a vendégek is zónával feleltek, erre nagyon jól reagáltunk köszönhetően többek közt az előző meccseknek is, a vendégek pedig pontatlanabbak voltak. Sok kimaradt büntetőnknek hála nem sikerült egalizálni de elhitte( !) a csapat hogy van keresnivalónk. A harmadik negyedet kíméletlen emberfogással kezdtük, ha már úgy gondoltam hogy berendezkedtek a zónára félidőben. Szedtük a lepattanókat, a támadó oldalon pedig bátran vállalkoztunk ismét kívülről. Betöréseink és kipasszaink után világosan láttam hogy tudatosan játszunk zóna ellen és van fogalmunk hogy mit akarunk, ezt nagyon jó volt látni. A támadólepattanókat Gáspár, Fló és Ákos tartotta életben. Megfelelő előny birtokában visszatértem a zónára ami jól sült el most a negyedik negyedben is. 26-12-re nyertünk itt, és senki által nem várt magabiztos győzelmet arattunk a Pécsiek felett. Dicséret illeti a csapatot és ki kell emeljek néhány dolgot ami tetszik. A stílusunkból adódóan is sokat támadunk de a 80! mezőnykísérlet magáért beszél, és ebben nem voltak elkapkodott támadások. Ismét bátran és önbizalommal vállalunk triplát. Ennek a csapatnak nem erőssége ez és az utóbbi 3 meccsen 11,2 csapat tripla rádobásról 26,5!!!!-re emeltük a kísérleteink számát. Ugyan csak 33 százalék körül vagyunk eredményesek benne de döbbenetes mutató. Palánk alatti játékunk is kielégítő volt a mai nap és kezdjük felfogni a jelentőségét hogyha támadásban limitáltnak érezzük magunkat, akkor a védekezésünkhöz bátran nyúlhatunk. Kiemelt fontos győzelmet arattunk a hiányzóink nélkül is akik, hamarosan csatlakoznak a csapathoz.

Nem elbízni magunkat, gratulálok, ennek a teljesítménynek most lehet örülni és építkezni belőle.

Ezúton pedig gratulálok Bazsik Petiéknek amiért megnyerték az igen rangos nemzetközi tornát az U14-es korosztállyal Németországban. Nagy dolog!