U18: Szépen küzdöttünk, csak semmit sem ért

Nemzeti Fiú Kiemelt Junior Bajnokság, alapszakasz, 13. forduló, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Falco KC  63 -75  (20-20, 12-13, 6-22, 25-20)

Vasas Akadémia: Koflanovics 8, Meződi 2, Honti 24/9, Bencsik -, SCHILLER 14.

Cserék: JENEI 3, Kelenföldi 8, Bartha 4, Bulyáki -, Veres -.

A már meccsek óta sérült Csík és a lebetegedett Kovács nélkül álltunk neki a meccsnek. Schiller Levi remekül helyettesítette Kovácsot az első félidőben. Lepattanózása és helyzetfelismerései segítették a csapatot. Sajnos a saját szerencsétlen megoldásaink miatt, az amúgy nem jól játszó vendégekkel szemben nem tudtuk növelni az előnyünket.

No meg azért mi is katasztrofálisan játszottunk. Palánk alá, leválásokból nagyon ritkán jutott be a labda, de akkor kosár lett belőle. Az elzárásokat váltással védték, amit nem voltunk hajlandóak megtámadni, úgy döntöttünk hogy emberről triplázunk, középtávolizunk, meg pattogtatásból dobálózunk. Sajnos ritmustalanul is játszottunk, és az üresek sem mentek be. Félidőben még így is 1 pontocska volt közte.

A harmadik negyed teljes csőd volt. Ami a támadást illeti, ismét pontatlanok voltunk, védekezésben pedig demoralizáló ziccereket kaptunk, amit nyújtott lábbal néztünk végig. Zónára állítottam a csapatot -14 pontnál, erre kaptunk még 2 triplát. Ekkor úgy látszott hogy mindennek vége, de volt még 8 perc. Gondoltam miért ne.

Belekapaszkodtunk az utolsó szalmaszálba, eddig nem gyakorolt csapdás labdaszerző jellegű letámadást csináltunk. 4 perccel a vége előtt 7 pontnál támadhattunk, nem sikerült belőle már jó megoldást találni. A kosárlabdának vannak bizonyos eseteben sajátos törvényszerűségei. Ilyen az, hogyha egész meccsen nem dolgoztál, akkor 22 pontos hátrányból egymás után 15 jó döntéssel tudsz felállni. 10 jó és 5 rossz nem elég. Nem is várható el…

Nagyon szépen küzdöttünk, csak semmit sem ért. Ez a pár perc persze megint megmutatta, hogy így is lehetett volna…

Csütörtökön ismét fontos összecsapás jön, valahonnan össze kell szedni magunkat, mert a Pécs érkezik hozzánk, a keresztjáték előtti utolsó meccsen.

Nincs más hátra egyébként mint gratuláljak a Svajda Gábor vezette Falcónak, motiváltan és fejben erősen érkeztek erre a találkozóra, megérdemelt a győzelmük, alaposan visszavágtak nekünk a lenti zakóért. Hamar felejtünk és csütörtökön remélem elkezdünk kosárlabdázni is.

Fotó: Bornyi Márton