U18: Végig volt tartásunk és tudtuk, miért jöttünk

Nemzeti Fiú Kiemelt Junior Bajnokság, alapszakasz, 11. forduló, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Budaörsi DSE – Vasas Akadémia 65-72 (17-15, 18-29, 20-8, 10-20)

Vasas Akadémia: Koflanovics 8/3, Meződi 7/3, BENCSIK 17/9, SCHILLER 10, Kovács 9.

Cserék: BULYÁKI 12/12, Honti 2, Bartha 4, JENEI 2, Veres 1.

Budaörsre utaztunk egy olyan csapat otthonába, amely mindössze egyszer kapott ki hazai környezetben. Az ezt megelőző hazai mérkőzésükön pedig a 9 meccs óta veretlen Alba Fehérvárt verték meg, így az otthoni mérlegük tekintélyt parancsoló volt. Pasaréten több, mint harminc pontos sikert arattunk, de megfelelően tartottunk az ellenféltől, azonban tudtuk hol a helyünk.

Zónával kezdtük a meccset, az eredmény csalóka volt, hiszen egészen szépen működött, a visszarendeződés már nem annyira, így sajnos változtatnunk kellett. Remekül védőlepattanóztunk és rendre nagyon jó megoldásokat választottunk indításoknál. Az első negyedben bravúrkosarakkal tartotta magát az ellenfél.

A második etapban már csak egy ember cipelte náluk a hátán a csapatot, 20 pontig jutott a félidőre. Rendre lemaradtunk róla és ezt remekül használta ki. Ezzel együtt Bulyáki Soma 4 egymásutánban dobott triplája megadta a félidei különbség egy részét. Rendkívül jól fel voltunk készülve, megfelelő agresszivitással léptünk pályára.

A második félidőben ismét újra kellett kezdeni az addig jól felépített játékot. Pár triplával és főleg büntetőkkel tartotta magát a Budaörs, majd egy kis időre át is vette a vezetést, ekkor viszont Bencsik Barna szerzett nagyon fontos triplát.

Szinte mindenre volt válaszunk, és a negyedik negyedben, illetve az egész második félidőben az ellenfél legeredményesebb játékosát 4 ponton tartottuk, a védekezéseinkből rendre jól indítottunk, de ebből most kevesebb jó döntést hoztunk, így az eredmény viszonylag szoros volt. Ennek ellenére egyszer nem fordult meg a fejemben, hogy kikaphatunk. Végig volt tartásunk és tudtuk miért jöttünk.

Gratulálok a csapatnak, mivel itt elég nehéz nyerni bárkinek, nekünk sikerült, ez szép győzelem volt. A hibákat természetesen elemezzük és javítunk rajtuk. Vasárnap pedig az Alba Fehérvárral játszunk a csoportelsősségért.

Fotó: Bornyi Márton