U18/B: Junior „B” csapatunk is győzelemmel kezdett

Fiú Junior Regionális Közép régió Felsőház, alapszakasz, 1. forduló, Palánk Bálint edzői beszámolója:

 

Budapesti Honvéd/B – Vasas Akadémia/B 68-86 (15-24, 29-24, 13-16, 11-22)

Hanzély Ádám 3, Jenei Koppány 7/3, Kódor Tamás 6, Koflanovics Kristóf 7, Lakatos Péter 14/3, Pakányi Péter 7, Schiller Levente 16, Vadász Adorján 6/3, Veres Gáspár 14, Kelenföldi Domonkos -.
 
A csapattól az elején kértem a magassági fölényünk kihasználását, illetve a sok futást, gyorsindításokat. Míg előbbiben ugyan megvoltak a helyzeteink, a meccs elején sok közeli dobást kihagytunk, utóbbiban könnyű kosarakat tudtunk szerezni, ezzel némi előnyre tettünk szert a negyed végére. A második negyedben sok faultot ütöttünk, ráadásul olyan hibákat, melyeket az ellenfél rendre +1 dobással büntethetett. Tovább nehezítette a dolgunkat, hogy sok leindítást kaptunk. 
 
A második félidőre csak 4 pontos előnnyel fordultunk, előtte a nagyszünetben rendeztük sorainkat. Védekezésben egy apró taktikai váltással az ellenfélnek már minden kosaráért keményen meg kellett dolgoznia, nem adtunk könnyű kosarat, sikerült megakadályozni az ellenfél indításait. Támadásban ugyanakkor már a közeli dobásaink többsége is ült, ezzel nyílt az olló a két fél között.
Gratulálok a Csapatnak, mert az összképet nézve magabiztos játékkal sikerült megnyerni az első idegenbeli meccsünket a Regionális bajnokságban!
 
Fotó: Bornyi Márton