U19 Nemzetközi torna Léva edzői beszámoló

Az U18-as csapatunk meghívást kapott egy lévai (Szlovákia) nemzetközi U19-es tornára, amelyen harmadik helyen végzett Faragó Péter és Palánk Bálint csapata. Íme a részletek és a vezetőedző értékelése:

U19-es torna, edzői beszámoló:

Victoria Zilina-Vasas Akadémia Budapest 66-61  (17-6, 11-23, 16-18, 22-10)

Vasas: Koflanovics -, Bencsik 13/3, Bulyáki 4, Kelenföldi 12/3, Schiller 2.
Cserék: Veres 8/3, Honti O. 16/3, Jenei 3, Pakányi -, Bartha Á. 1, Kódor -, Lakatos -, Hanzély 2.

A Zsolna magas szerkezetű csapattal kezdett és főként 1 játékosra játszották támadásaik nagy részét. Az első negyedben csak néhol sikerült felvennünk a torna ritmusát, az ellenfél másodszándékból volt főleg eredményes, ebben a negyedben 7 (!) támadó lepattanót szedtek, ami nagyban befolyásolta a 17-10 -es részeredményt. A második negyedben aztán stabilizálódott a lepattanó szedésünk és tudtunk gyorsan indulni belőle, ezeket a szituációkat aránylag sikeresen fejeztük be. Bencsik és a cseréből beszálló Jenei bontották meg főként a védelmet. Félidőre így már előnnyel vonulhattunk.

A védekezésük is szilárd volt, több betörést sikerült megakadályoznunk. A harmadik negyed a szoros eredménytől függetlenül is a mi szánk íze szerint alakult, az ellenfél főleg büntetőből volt csak eredményes, az ellenfél legjobbját 9/1-es tripla mutatóba zavartuk. A negyedik negyedben a Zsolna végső kétségbeesésében 11 pontos hátránynál zónára váltott és a mi bizonytalan támadásainkat védekezési zavar is követte, ez akkor soknak bizonyult. Az ellenfél két kisebb futással megfordította a semmiből a meccset és megvert minket. Negatívum az, hogy a zóna elleni támadás sikertelensége a védekezésben is zavart okozott nálunk. A felkészülés elején járunk, annyira nem foglalkoztat most, hogy hogyan játszunk zóna ellen, sajnos védekezésben nem tudtunk válaszolni, így megérdemelten nyert a Zsolna.

Kiemelendő: Koflanovics és Jenei szépen mozgatta a csapatot a meccs egészében. Bencsik stabil volt, sokat vállalt magára, jó teljesítménye mellé 6 eladott labda is jött. Honti Olivér kiválóan szállt be és remek dobószázalékkal dolgozott. Kelenföldi pedig dupla-duplázott.

Vasas Akadémia Budapest-NH Ostrava 79-49  (24-17, 15-6, 24-16, 16-10)

Vasas: Koflanovics 7/6, Honti 13/3, Bencsik 14/12, Kelenföldi 6, Schiller 8.
Cserék: Pakányi 7, Veres 7, Jenei 3, Kódor 1, Bartha Á. -, Bulyáki 8/3, Lakatos P. 3, Hanzély 2.

Az esti mérkőzésen azt az Ostravát fogadtuk, amely néhány órája kikapott pár ponttal attól a Zsolnától, amellyel mi is játszottunk délelőtt. Nem tűntek túl pihentnek. A kellő agresszivitással játszottunk és a harmadik negyed végére teljesen felőröltük őket. Mindenkinek tetemes lehetőséget tudtunk adni és a srácok aránylag éltek is vele. Kódor Tamás 15 percet tölthetett a pályán és megszerezte első pontját Vasas-szerelésben.

Kiemelendő: Pakányi cseréből beállva 6 gólpasszt szerzett és érett játékot mutatott. Bencsik Barna 6/4 triplát dobott. Schiller Levi alig 21 perc alatt 13 lepattanóig jutott. Kiemelendő az egész csapat a remek védekezés miatt. Honti Olivér pedig ezúttal kezdőből folytatta a remek dobószázaléka tartását.

SBK JUnior Levice-Vasas Akadémia Budapest 75-56  (21-14 , 21-9, 19-13, 14-20)

Vasas: Koflanovics , Bencsik 10/6, Honti O. 9/3, Kelenföldi 5, Schiller 4.
Cserék: Pakányi 2, Veres 10, Jenei 3, Kódor 4, Bartha Á. 4, Bulyáki 3/3, Lakatos P. 2, Hanzély -.

Az elején felhívtuk a figyelmet, hogy az egyébként nagyon jó csapat benyomását keltő hazaiak rendkívül agresszívek. Sajnos már az első negyedben közünk nem volt a mérkőzéshez. A tranzíció védekezésünk – ha volt is valaha, – most nem létezett, ráadásul remekül triplázott a Léva indításból is. Az első negyedben még bravúrkosarakkal zárkóztunk. A második negyedben már a félpályához voltunk szorítva, agresszív védekezésükkel nem tudtunk mit kezdeni. Botrányos teljesítményt nyújtottunk. Mikor kicsit eldőlt a meccs, már könnyebben játszottunk, azok a játékosok akik kevesebb lehetőséget szoktak kapni, most összeállva tartották, sőt faragtak a hátrányon, ez mindenképpen kiemelendő.

Kiemelendő: Az egyetlen pozitívum, hogy megláttuk, hogy hogyan nem lehet kosárlabdázni és mi vár ránk agresszív csapatok ellen.Veres Gáspár kemény játékát és hasznosságát tudnám talán egyedül kiemelni, Kódor Tamás is aktív volt a kevés játékideje alatt.

Alba Fehérvár- Vasas Akadémia Budapest 44-53 (9-7, 6-17, 14-15, 15-14)

Vasas: Koflanovics 12/6, Bulyáki -, Bencsik 20/9, Veres 2, Schiller 11.
Cserék: Pakányi 2, Honti O. -, Jenei 2, Kódor -, Bartha Á. 2, Lakatos P. 2, Hanzély-.

Kelenföldi sérülés miatt kihagyta a meccset, helyét Veres vette át a kezdőben. Tipikus reggel 8 órás mérkőzés volt, ha létezik ilyen…

Úgy érzem, nekünk sikerült felkelnünk előbb, de nagyon nagy akarásunkat eredményesség nem kísérte. Meg voltunk azonban nyugodva, mert egy ilyen meccset akár egy 6-8 – 0-ás futás el is dönthet, egy kis rövid jó periódus, amikor sikerülnek a dolgaink. Ezúttal ez meg is történt a második negyedben és innentől kezdve gyakorlatilag a meccset uraltuk a 10 pontos előnyünkkel. A meccs szorossága ellenére fizikálisan tanultunk és felvettünk a tegnapi meccsből, jól játszottunk de pontatlanok voltunk. Ötletes megoldások is születtek, illetve Bencsik Barna támadásban ma is vezér volt és az eddigi 6 eladott labdás tornaátlagát lefaragta 4-re:). Ezzel a tornán bronzérmet szereztünk.

Kiemelendő: Az egész csapat mert a tegnapi vereség után fizikálisan domináltunk. A csapategység Schiller Levi most a rengeteg lepattanója mellé támadásban is aktív volt, ahogy az eddig rosszabb százalékkal dobó Koflanovics is nagy szerepet vállalt a második negyedbeli futásban.

A torna All-Star ötösébe Bencsik Barnabást is beválasztották, és a csapat legjobbja címet is ő nyerte meg. Gratulálunk a Bazsik-Magyar edzőpárosnak is akik, izzadás nélkül megnyerték az U13-as korosztályt. Le a kalappal a munkájuk és a gyerekek előtt..!

Fotó: Léva hivatalos facebook oldaláról.