U20: 10 perces rövidzárlat…

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – MTK Törökbálint 64 – 66 (15-30, 20-14, 9-7, 20-15)

Vasas: Csík Roland 2, Csík Richárd 14, Koflanovics 7/6, Radics 6, Somogyi 2

Cserék: Gászner 8/6, Meződi 10, Horváth 9/3, Honti -, Hanzély -, Veres 6/3, Bartha –  

Szeretnék gratulálni az MTK csapatának, mert megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést.

Többször elmondtam már a játékosoknak, hogy a mérkőzés előtti bemelegítés nem véletlenül történik, úgy kellene megérkezni a feldobásra, hogy már 100%-os állapotban pörgünk. Ennek ellenére mi rendszerint elkövetjük azt a hibát, hogy nem vesszük kellő képen komolyan a bemelegítést és így általában az első negyedünk értékelhetetlen. Nem történt ez másképp a mostani találkozón sem, hiszen 15-30-as kezdéssel sikerült az ellenfélnek 15 pont előnyt adnunk.

Nagyon szomorú vagyok, hiszen 4ből 3 negyedet megnyertünk, az első negyedet leszámítva domináltunk és nagyon jól védekeztünk, de sajnos 10 perc rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy az egész mérkőzésre rányomja a bélyegét.

A sok rossz dolog mellett szeretném megjegyezni, hogy hétről hétre, mérkőzésről mérkőzésre nagyon sokat fejlődik a csapat és egyre jobban kosárlabdáznak a fiúk, jól látszik a fejlődés és ez nagyon pozitív a rövid és hosszútávú jövőre nézve is. Kezdik felvenni az U20-as bajnokság ritmusát, kezdünk megtanulni jól játszani a nálunk erősebb és magasabb szerkezetű csapatok ellen is. Ha ez a tendencia így folytatódik, nem kell hozzá sok idő és ebben a bajnokságban is dominálni fognak fiaink, persze ehhez még nagyon sok munkát kell belefektetni.

Valamint szeretném még pozitívumként megemlíteni, hogy minden mérkőzésen tudunk 10-12 játékost forgatni, mindenkire lehet számítani és tud hozzátenni a játékhoz, valamikor kevesebbet, valamikor többet.

Nem szeretnék most kiemelni senkit egyénileg, a fiúkkal megbeszéltük az öltözőben, kinek, miben kell javulnia.

Vasárnap jön a Nyíregyháza, bravúrra készülünk.

Fotó: Bornyi Márton