U20: A foglalkozás elérte célját

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Bonyhádi KSE U20 – Vasas Akadémia U20 40 – 90 (11-21,10-18, 4-27, 15-24)

Vasas: Csík Richárd 10, Koflanovics 10/6, Kelenföldi 12, Csík Roland 13/6, Kovács 8.

Cserék: Steier 6/3, Kódor  8, Veres 7/3, Gászner 6, Meződi 10.

Ismét sikerült egy nagy arányú győzelmet aratnunk, amihez gratulálok a fiúknak. Nehéz egy ilyen mérkőzés után értékelni a látottakat, hiszen ezen a játéknapon nagy volt a különbség a két csapat között.

Annyit azért megemlítenék pozitívumnak, hogy a mérkőzést végig jó mentalitással, kellő agresszivitással és jó védekezéssel sikerült lejátszanunk, amiből sok könnyű kosarat tudtunk értékesíteni. Ami egy kicsit negatívum és a jövőre nézve fontos lenne, hogy tudjunk rajta változtatni, az a dobószázalékunk. 89 mezőnykísérletünk volt, ami kiemelkedően magas, viszont ebből csak 37-et tudtunk a gyűrűbe juttatni, ami 42%-os mezőnymutatót jelent. A soron következő ellenfeleink nem fognak ennyi dobást engedni nekünk, a helyzeteinket sokkal jobban ki kell használni.

Egyénileg senkit nem szeretnék kiemelni, hiszen minden kétséget kizáróan nagyon jól tették a dolgukat a játékosok, közülük 5-en tudtak két számjegyű pontot szerezni és emellett mindenki, aki pályára lépett tudott kosarat dobni az előző mérkőzéshez hasonlóan, ami szintén egy jó teljesítmény.

November 7-én fogadjuk a PVSK csapatát, nagy küzdelemre számítok, de bízok a fiúkban, egyértelműen a győzelem a célunk.

Fotó: Bornyi Márton