U20: A nap, amikor minden “összejön”

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U20 – PVSK-Kronosz U20 112 – 63 (36-16,23-17, 33-14, 20-16)

 Vasas Akadémia: Koflanovics 4, Kelenföldi 22/6, Sólyom 16, Kovács 9, Steier 19/9

Cserék: Veres 7/3, Gászner 9/3, Meződi 8, Csík Roland 11, Horváth 7/3

Először is szeretnék gratulálni a felnőtt és az U20-as csapatunknak is. Ezen a napon a két klub csapatai között 108 pont különbség volt a mi javunkra. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon kiemelkedő differencia és ritkán fordul ilyen szituáció elő egy mérkőzésnapon.

A találkozó előtt 4 győzelemmel és 2 vereséggel állt a PVSK gárdája közvetlenül előttünk a tabellán, a legutóbbi fordulóban az addig veretlen Budafok gárdáját sikerült legyőzniük, ami egy óriási fegyverténynek minősül ebben a bajnokságban.

Nagyon örülünk, hogy egy ilyen nagy arányú győzelmet sikerült elérnünk közvetlen riválisunk ellen. Sokat ér számunkra ez a győzelem, de ez is csak egy lépcsőfok a céljaink eléréséhez.

Egyénileg szeretném kiemelni Kelenföldi Domonkos-t, aki 22 pontot dobott, közte 3 zsákolással és 2 triplával. Az előző, Bonyhád elleni mérkőzéshez képest sokkal jobban kosárlabdázott és kellő agresszivitással támadta a gyűrűt, tőle minden találkozón egy ehhez hasonló lenne a minimum teljesítmény.

Steier Bence nagyon fontos láncszeme csapatunknak, rátermettségét ma is megmutatta, hiszen 19/9-es mutatóval és 9 lepattanóval vetette magát észre.

Sólyom Botond. Úgy gondolom, hogy a kisebb szemsérülése óta nagyon jó formában van, óriási energiákat tesz bele a mérkőzésekbe és megfelelő sebességgel, robbanékonysággal kosárlabdázik, ami mindenképpen szükséges a céljaink eléréséhez. 16 dobott ponttal és 7 gólpasszal zárta a mai találkozót.

Koflanovics Kristóf rendkívül jól irányította a társaságot, 4 dobott pontja mellé kiosztott 8 gólpasszt is 22 perc alatt, ami egy szép teljesítmény.

Junior játékosaink mérkőzésről mérkőzésre bizonyítják, hogy helyük van az 20-as keretben és egyre jobban realizálódik, hogy ők is az aktív rotáció tagjai lesznek hosszútávon, akár a sokkal szorosabb mérkőzéseken is.

A PVSK csapatának további sikereket kívánok, a visszavágón találkozunk velük.

Szombaton Békésre utazunk, ahol szeretnénk folytatni győzelmi sorozatunkat.

Fotó: Bornyi Márton