U20: Egy labdás győzelem

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U20 – HOYA-Pannon Egyetem 70 – 68 (18-21, 17-17, 15-14, 20-16)

Vasas: Csík Roland 3, CSÍK RICHÁRD 14, Koflanovics 11/6, VERES 17/6, BARTHA 8 

Cserék: GÁSZNER 12/3, Jenei 5/3, Hanzély

Kezdeném azzal, hogy gratulálok a csapatunknak, mert egy nagyon nehéz mérkőzésen sikerült egy fontos győzelmet aratni.

Rögtön a mérkőzés elején látszott, hogy a vendég gárda nem feltartott kézzel érkezik a fővárosba, nyerni szerettek volna, ami a mutatott játékuk alapján abszolút esélyes is volt, de szerencsére nekünk is volt ehhez 1-2 szavunk.

Sajnos igaz ránk az a kijelentés, hogy enerváltan kezdjük szinte az összes találkozót, ezen javítanunk kell a jövőben, mert gyakran hátrányból kell visszatalálnunk a mérkőzésbe és ez sok erőnket felemészti. Az első negyed 4. percében időt kellett kérnem, mert egyértelműen látszott, hogy rossz irányban halad a találkozó, nem értünk oda védekezésben, lassúak voltunk, sok kosarat kaptunk palánk alól. Az időkérés után kicsit javult a játékunk és 3 pontra visszahoztuk a már jóval nagyobb különbséget is. A második negyedben megpróbálkoztunk egy zónával az emberfogás után, ami egy kicsit a mi malmunkra hajtotta a vizet, így ezt a negyedet már sikerült egálra hoznunk. A második félidőben, jóval agresszívebben és határozottabban játszottunk, ennek volt köszönhető a győzelmünk, ami egy igazán pikáns végjátékot eredményezett. Sikerült az időkérésekkel tarkított utolsó másodpercekben egy 4 pontos előnyt kiharcolni, itt talán én is megérdemlek egy fejre koppintást, mert a játékosoktól azt kértem, hogy ne faultoljuk le őket, ez egy rossz döntés volt, mert kaptunk egy hármast és így 1 pontra csökkent az előny a 2 büntető helyett, de ezt követően 1 sikeres büntető után 2 pont lett az előnyünk és az ellenfél az utolsó másodperces félpályás tripláját elhibázta, így alakult ki a 70-68-as végeredmény.

Szeretném ma kiemelni Veres Gáspárt, aki mérkőzések óta vezér szerepet tölt be, nagyon nagy szükség lett volna rá Miskolcon is. Csík Ricsinek sok fontos betörése volt, amiből nehéz ziccereket értékesített, de e mellé sok butaság is társult, amin javítani kell. Flórián rendszerint padról érkezik és óriási energiával száll be a meccsekbe, ami nagyon fontos a társak számára. Bartha Ákos ismét bebizonyította, hogy lehet rá számítani és igenis van keresnivalója ebben a bajnokságban is.

Fotó: Bornyi Márton