U20: Egy nagy lehetőség kapujában

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

MEAFC U20 – Vasas Akadémia U20 89 – 86 (22-22, 20-19, 20-21, 27-24)

 Vasas: Akadémia:, Horváth 15/6, Csík Roland 12/3, Csík Richárd 14/3, Koflanovics 1, Kódor 5

Cserék: Gászner 9, Meződi 8, Radics 13, Jenei 4, Hanzély 5/3

Egy különleges helyzet állt elő, hiszen U18-as játékosaink, akik eddig még nem, megkapták a lehetőséget, hogy bizonyítsanak a náluk sok évvel idősebb játékosok bajnokságában is. Ez a második olyan mérkőzés, ahol velük és 2-3 a felnőtt mezőnyben is versenyző társukkal álltunk ki.

Az első ilyen mérkőzést sikerült viszonylag egy nagy arányú győzelemmé varázsolni (104 – 59), a Zsíros Akadémia csapata ellen.

A második ilyen találkozó, Miskolcon volt, amit sajnos egy 1 labdás mérkőzésen elveszítettünk. 2 magas emberrel utaztunk el, ami problémákat is okozott nekünk, hiszen ezáltal sokan nem tudtak a saját, megszokott posztjukon játszani. A vereségünk okát, a támadó lepattanók közti különbségben, szám szerint 14 – 4 ellenfelünk javára és a 2 pontos kísérletek számában látom (58 – 37). Mindezek ellenére fiataljaink jól kosárlabdáztak és sokszor sikerült ellépnünk 6-8 ponttal is, de 1-2 fegyelmezetlenségnek köszönhetően mindig visszaengedtük ellenfelünket a mérkőzésbe.

Csík Richárd, Csík Roland és Koflanovics Kristóf, mint idősebb játékosok vezér szerepet kaptak ebben a bajnokságában és nekik kell példát mutatni mentalitásban és játéktudásban is a fiatalabb generációnak, tőlük ez az elvárás és biztos vagyok benne, hogy el is tudják végezni ezt a feladatot, ezáltal ők is fejlődnek hétről hétre.

Ami az U18-as játékosokat illet: úgy gondolom, hogy nekik ez egy hatalmas lehetőség, amivel próbálnak is élni. Egyértelműen látszik rajtuk a motiváció, a bizonyítási vágy és a fejlődni akarás, ami nélkül nem lennének eredményesek sem egyénileg sem pedig csapatban. Sok munka áll előttünk, ha jól dolgozunk előbb-utóbb elérkezik az az idő, amikor ők lesznek ennek a bajnokságnak a meghatározó játékosai.

Szombaton folytatjuk a Veszprém csapata ellen, hazai pályán, ahol egyértelműen a győzelem a célunk.

Fotó: Bornyi Márton