U20: Egy szomorú nap

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U20 – MAFC U20 89 – 103 (14-31, 21-28, 24-26, 30-18)

 Vasas: Meződi 12/6, Sólyom 11, Steier 17/9, Kiss 11, Csík Roland 5/3

Cserék: Veres 4, Gászner 9/3, Csík Richárd 7, Horváth 13/9, Koflanovics –

Szeretnék gratulálni a MAFC csapatának, teljesen megérdemelten nyertek a mai mérkőzésen ellenünk, nem véletlenül állnak a tabella élén 0 vereséggel.

Nagyon szomorú és csalódott vagyok, hiszen nyerni szerettünk volna, erre készültünk, de ez sajnos nem sikerült. Kétség sem fér hozzá, hogy minden játékosunk nyerni szeretne, de meg kell említenem, hogy vannak olyan mérkőzések és szituációk, amikor a puszta akarat nem elég. Igenis bele kell állni a kemény és fizikális küzdelembe, kúszni-mászni kell a pályán és “vért” kell izzadni, ahhoz, hogy egy ilyen csapat ellen mérkőzést tudjunk nyerni. Ezt nekünk a mai napon nem sikerült megvalósítanunk, puhán játszottunk, nem küzdöttünk úgy, ahogy azt egy ilyen mérkőzés megkívánta volna. A vereségünk oka innen ered, amíg ezek az alap dolgok nincsenek rendben, nem érdemes kosárlabdáról beszélni, ez szimplán mentalitás kérdése.

 Szeretném kiemelni a Junior játékosainkat. Az ő hozzáállásuk a mai napon nagyon rendben volt. Közel 35 pontos hátrányból sikerült egy 14 pontos vereséget elérnünk, ami nem kis teljesítmény fiataljainktól, nekik szeretnék gratulálni ehhez a mentalitáshoz.

 Sportemberek vagyunk, egy csapat vagyunk, jóban és rosszban is egyaránt. Tanulunk a hibáinkból és edzünk tovább, nincs idő búslakodni, hiszen szombaton ismét feldobják a labdát, ahol bebizonyíthatjuk, nem a mai volt a mi igazi arcunk. Ha sérültjeink felépülnek és végre egyszer teljes kerettel tudunk kiállni, egészen más lesz a játékunk képe, de addig is helyt kell állnunk.

Fotó: Bornyi Márton