U20: Egyszer fent, egyszer lent

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U20 – Budapesti Honvéd SE U20 70 – 109 (24-29, 8-31, 12-29, 26-20)

 Vasas: Csík Roland 4, Csík Richárd 9, KOFLANOVICS 16/9, Bartha 3, RADICS 15

Cserék: Gászner 4, Jenei -, Hanzély -, Meződi 9, Veres 8, Kódor -, Honti 2,  

Ahogy a címben is megfogalmaztam, egyszer fent, egyszer lent, most éppen lent. Amikor megszületett a döntés és elhatároztuk, hogy nagyrészt a junior játékosokkal játszunk le ezt a bajnokságot az ő fejlődésük érdekében, sejteni lehetett, hogy az erősebb és fizikálisabb csapatok ellen nem mi leszünk az esélyesek és benne van a pakliban 1-2 nagyobb arányú vereség is. Belegondolni teljesen más volt, mint ezen a napon átélni.

 Bármennyire is bután hangzik, de úgy gondolom, hogy egy ilyen nagy arányú vereség is segíti a fiatalok fejlődését, látják azt testközelből és érzik a saját bőrükön, hogy milyen az amikor erősebb, magasabb és fizikálisabb játékosok ellen kell kosárlabdázni. Ez mindenképpen jó, most egy kicsit fáj, de hosszútávon ez kifizetődő, mert egyszer, nem ma, nem jövőhéten, de majd a távoli jövőben el fog érkezni az a pillanat, amikor a mi fiaink lesznek az erősebbek, gyorsabbak és agresszívabbak. Ez egy hosszú és göröngyös út, de sok munkával és kellő alázattal rengeteg minden elérhető.

 A kosárlabda az egy fizikális játék, aki nem tud harcolni, küzdeni, vetődni minden elveszett labdáért, gyorsabban futni, magasabbra ugrani, keményebben ütközni mint az ellenfél, az nem fog nyerni. Ezen is dolgoznunk kell, hogy egyszer mi legyünk mindenkinél erősebbek, de biztos vagyok benne, hogy eljön ez az idő és akkor élvezni fogjuk minden percét.

Ami a mérkőzés szakmai részét illeti: nem nagyon kell magyarázni, hiszen kaptunk 109 pontot, 55-28 arányban elbuktuk a lepattanó csatát (közte 25! elszenvedett támadólepattanó), mindössze 5 gólpasszunk volt, ellenfelünk 43 %-al, mi 15 %-al tripláztunk.

Természetesen a gratuláció jár a Honvéd gárdájának, nem volt kérdés ezen a mérkőzés napon,  melyik csapat érdemli meg a győzelmet.

Fotó: Bornyi Márton