U20: Fizikális küzdelem, 1 pontos vereség

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Honvéd – Vasas Akadémia  68-67 ( 21-15, 13-17, 16-15, 18-20)

 Vasas: CSÍK RICHÁD 14/6, KOVÁCS 6, Sólyom 6, CSÍK ROLAND 8, STEIER 19/12

Cserék: Horváth -, Koflanovics 2, Gászner 2, KISS 10, Meződi –

Először is szeretnék gratulálni a Honvéd játékosainak és edzőinek a győzelemhez, úgy gondolom, hogy egy nagyon magas színvonalú mérkőzésen tudtak minket egyetlen ponttal legyőzni.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést védekezésben és támadásban is, sikerült a hazai csapatot rögtön a kezdés után egy időkérésre kényszeríteni. Sajnos Sólyom Botond ismét a korai fault problémák miatt idő előtt a kispadra kényszerült, ami egy ilyen magas és erős szerkezetű csapat ellen nekünk nagy gondokat tud okozni. Összesen 17 percet tudott a pályán tölteni, ezen a jövőben változtatnunk kell, mert az ő játékára az ilyen kiélezett mérkőzéseken nagy szükség van. Az első negyedet végül 6 ponttal elbuktunk.

A második negyedben sikerült a védekezésünkön szigorítani, így mindössze 13 pontot kaptunk a rendkívül agresszívan és gyorsan játszó Honvéd csapata ellen. Koflanovics Kristófnak még volt egy utolsó másodperces tripla kísérlete, ami sajnos nem talált a gyűrűbe, így 2 pontos hazai előnnyel vonultunk az öltözőbe.

A második félidőben folytatódott az agresszív játék, mindkét oldalon a nagyon kemény védekezés volt jellemző. Ellenfelünk a gyors és agresszív játékával próbált minket felőrölni az egész mérkőzésen. Sajnos a gyorsindításaikat nem tudtuk nagy számban megakadályozni, de úgy gondolom, hogy fizikálisan fel tudtuk venni a versenyt a nálunk magasabb és erősebb szerkezetű csapat ellen. Fiatalságunkból és rutintalanságunkból adódóan 1-2 lélektani szituációban rossz döntést hoztunk, illetve az ellenfél dobott kettő eléggé demoralizáló hárompontost, ami talán eldöntötte a mérkőzést. Ennek ellenére az utolsó másodpercben 3 pontos hátránynál, Steier Bencének sikerült három büntetődobást kiharcolnia, amiből csak kettőt sikerült értékesítenie (a harmadik dobás maradt ki), ezzel a találkozót egy ponttal elveszítettük.

Nagyon elégedett vagyok a csapat hozzáállásával és mentalitásával, illetve küzdeni akarásával. Ha a soron következő mérkőzéseinken is ilyen felfogásban tudunk kosárlabdázni, úgy érzem, hogy ennek a bajnokságnak az élcsapatai közé fogunk tartozni, a két vereségünk ellenére.

Szeretném megdicsérni Gászner Flóriánt, u18-as játékosaink közül ezen a mérkőzésen nagyon fontos láncszeme volt a rotációnknak. Kiss Barnabást is szeretném megemlíteni, aki kevés edzésmunkával tudott ma nagyon hasznosan játszani.

Pénteken remélhetőleg megszerezzük az első győzelmünket, az MTK otthonában folytatjuk a bajnokságot.

Fotó: Bornyi Márton