U20 – Helytálltunk Cegléden is

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

 
CKE U20 – Vasas Akadémia U20  57-81 (18-17, 13-27, 20-12, 6-25)
 
Vasas: Szabó D. 28/15, Bérces D. 17/9, Szabó S. 12/12, Bucskó Z. 11/3, Pleesz G. 7, Lugossy Á. 4, Békési V. 2, Bartha Sz. -, Filipovic I. -, Radics G. –
 
A Cegléd elleni mérkőzést, jó pár hiányzóval kellett lejátszanunk, azonban ez nem befolyásolta a céljainkat. Mi is és a hazai csapat is nagy elánnal vágott neki a mérkőzésnek, azonban ellenfelünk hamar a zóna védekezés mellett tette le a voksát. Támadásban ez némileg meg is zavart bennünket, valamint védekezésben is voltak elhibázott döntéseink, aminek következtében, szoros első negyedet játszottunk. A második negyedre sikerült felkeményednünk védekezésben, továbbá okos zóna elleni támadásokkal és pontos kinti dobásokkal, sikerült a félidőre 13 pontos előnyt kialakítanunk.
Sajnos a harmadik negyed elején újra döcögött a védekezésünk, támadásban pedig könnyű ziccereket hibáztunk, aminek köszönhetően a Cegléd 8 ponttal nyerte meg a harmadik negyedet. A negyedik negyedben a vasas csapata bírta jobban a tempót, jó lendületű támadásokkal és kemény védekezéssel, így sikerült bebiztosítani a 24 pontos idegenbeli győzelmet.