U20: Jó játék, a várva várt győzelem mellé

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Nagykőrösi Sólymok KE U20 – Vasas Akadémia U20 70 – 92 (20-18, 13-33, 20-17, 17-24)

Vasas: Csík Richárd 8, Koflanovics 9/9, Kódor 2, CSÍK ROLAND 38/3, Radics 5 cserék: Gászner 8/3, Horváth 6/6, SOMOGYI 8, MEZŐDI 8  

Nagyon örülök, hiszen megszületett 2019 első U20-as győzelme, ami nem csak a siker miatt fontos, hanem a mutatott jó játék miatt is. Januárban is nagyon sokat fejlődött a fiúk játéka, de most végre győzelem is párosult hozzá.

Az első negyedben még “kóstolgatta” egymást a két csapat, de már ekkor látszódott, hogy itt ma nagy valószínűséggel mi fogjuk győztesen elhagyni a játékteret. Az ellenfelünk végig zónázta a mérkőzést, ami nem is baj, hiszen tudtunk gyakorolni különböző szituációkat a zónavédekezés ellen. A második negyedben aztán jött a nagy áttörés, jó megoldásokat választva támadásban és agresszív védekezéssel a másik oldalon, sikerült 20 pontot (13-33) ebben a negyedben és így a félidőben 18 pont előnyt kiharcolni. A második félidőt kicsit álmosan kezdtük a nagy előny tudatában és az sem segített, hogy Kódor Tomit 10 perc alatt kipontozták a játékvezetők, de ezen is sikerült túllendülnünk és végül 22 ponttal győzedelmeskednünk.

Szeretném kiemelni Csík Rolit, hiszem ezen a találkozón nagyon eredményesen kosárlabdázott. Azt hiszem 38 pontját 11 leppatanóját nem kell megmagyarázni 😊

Meződi Patrik, mérkőzésről mérkőzésre extra mezőnymunkát kapunk tőle, akár irányító poszton akár 4-es poszton is tud támadni és védekezni is magas szinten. Ez óriási előny a csapatnak is és neki is, ehhez ma 8 pont 4 lepattanó és 3 gólpassz is társult.

Somogyi Viktor, padról szállt be, nagyon fontos láncszeme volt a csapatnak, 8 pont (4/4 mezőnykísérlet) és 4 lepattanót is jegyzett a neve mellé. Megfelelően pótolta Tomit és úgy gondolom, hogy ezen a mérkőzésen rendkívül jól kosárlabdázott.

Szombaton fogadjuk a Bonyhád gárdáját, ott is győzelemre számítunk.

Fotó: Bornyi Márton