U20: Jó játék, fájó vereség

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Budafok U20 – Vasas Akadémia U20  85 – 79 (22-27, 24-12, 22-17, 17-23)

 Vasas: CSÍK ROLAND 12, CSÍK RICHÁRD 8/3, KOFLANOVICS 19/15, KÓDOR 6, Meződi 4

Cserék: Gászner -, Horváth 8/6, RADICS 22/3, Somogyi -, Honti -, Hanzély  

Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk a nálunk jóval esélyesebb Budafok csapata ellen. Az ellenfél csapatában 3 olyan játékos is van, aki a felnőtt csapatban is jelentős mennyiségű percet tölt a pályán.

Jól kezdtük a mérkőzést, nagy sebességgel és nagy energiával játszottunk az első negyedben és sikerült 5 pontos előnyt kialakítanunk. Sajnos a második negyedben elfogyott az agresszivitásunk és a gyorsaságunk, ehhez hozzájárult az, hogy az ellenfél egy zónavédekezéssel összezavart minket és mindössze 12 pontot dobtunk ebben a játékrészben és így egy 7 pontos hátránnyal mentünk az öltözőbe. Következett a harmadik negyed, ahol sikerült egy pocsék kezdést felmutatni és 1 perc 5 másodperc után kénytelen voltam időt kérni, hiszen kaptunk 3 könnyű ziccert és abból ráadásul 2 fault + 1 dobás. Az időkérésnél megkapták a fiúk a fejmosást és azonnal nagyobb fokozatra kapcsoltak, aminek egyből meg is lett az eredménye. A harmadik negyedben is csordogált a játék 6-8 pontos Budafok előnnyel és az idő csak telt, éreztem, ha így halad bajban leszünk. Megpróbáltunk egy alacsony szerkezetű ötöst felvinni a pályára és minden pick and roll játékot csapdáztunk vagy elváltottunk, ami nagyon jól működött. A 38. Percben 76-76-os állásnál realis esélyünk volt megnyerni a mérkőzést, de sajnos a szerencse most nem mellettünk állt.

Nem szoktam a játékvezetőkkel a mérkőzés után foglalkozni, de most szeretném megjegyezni, hogy szerintem nem életszerű egy szoros kosárlabda mérkőzésen, hogy nekünk közel kétszer annyi faultunk van mint az ellenfélnek és ők közel kétszer annyi büntetőt dobhatnak mint mi…

Szeretném kiemelni a kezdő triónkat, Ricsit, Rolit és Kofit, ők ma megtették azt, amit minden mérkőzésen várok tőlük, legalább ilyen teljesítmény kell, ahhoz, hogy győzelmi esélyeink legyenek komoly csapatok ellen is. Valamint Gerzson és Tamás, akik ma az U18-ból jó játékkal rukkoltak elő. Gerzson dominált, 22 pontot dobott és 8 lepatttanót szedett, sebessége és agresszivitása ma kiemelkedett, de a közeli dobószázalékán javítani kell (42%). Tomi ma hatalmasat küzdött a palánk alatt, dobott 6 pontot is és őrizte a gyűrűnket. Véleményem szerint nem 1 lepattanót szedett a 208 cm-es játékosunk 29 játékperc alatt 😊 .

Szerdán folytatjuk az MTK ellen, ahol nagyon szeretnénk győzelmet aratni, megérdemlik a fiúk!

Fotó: Bornyi Márton