U20: Jó teljesítmény felnőtt meccs tapasztalattal bíró játékosok ellen

U20 Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Stephen Arigbabu vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U20 – PE Veszprém U20 72-79 (13-20, 25-26, 17-21, 17-12)

Vasas Akadémia: Lakatos M. 2, Bartha Zs 8. Cseh B. 3/3,  Horvtáth B. 9, Pleesz Á. -, Várszegi Á. 17/15, Gászner F. 10/6,  Tóth B. 10/6, Sólyom B. 8, Németh B. 2, Fodor Á. 3/3, Kódor T.

Pénteken a negyedik helyen álló Veszprémet fogadtuk a Sport11-ben.
A mérkőzést egy 5-0 rohanással kezdtük ami nagy lendületet adott nekünk de a negyed végéig nem tartott ki ugyanis 13-20-ra alulmaradtunk. A második negyedre igyekeztünk felszívni magunkat ami a támadó részen sikerült is.  Próbáltunk minél gyorsabban játszani és abból könnyű kosarakat szerezni. 8 pontos hátrányban kezdtük meg a második félidőt. Támadásban nagyon üres helyzeteket csináltunk magunknak amikből sokat hibáztunk. Ami az egész második félidőt jellemezte, hogy néha egészen kevés pontra fel tudtunk jönni, majd a vendégek rátettek egy lapáttal. Az utolsó negyedben  egy ki-ki meccset lehetett látni. A mérkőzés vége felé már az egyenlítésért is tudtunk volna támadni.
Összességében jó teljesítményt nyújtottunk, amit az is mutat, hogy az ellenfélnél felnőtt csapatban is meghatározó játékosok is sok időt töltöttek a pályán.
Nem kell sokat várni hogy javíthassunk, ugyanis hétfőn a Beszterce csapatát fogadjuk Pasaréten

Fotó: Bornyi Márton