U20: Kár a 3. Negyedért…

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

MAFC U20 – Vasas Akadémia U20 78 – 65 (18-17, 17-19, 29-13, 14-16)

Vasas: Koflanovics 7/6, Kozma 4, KOVÁCS 14, Steier 11/9, Kelenföldi 9/3 cserék: Csík Roland 9/3, Veres 4, Jenei 7/6

Először is szeretnék gratulálni a MAFC csapatának, teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Úgy gondolom, hogy viszonylag jól kezdtük a mérkőzést, illetve azt is mondhatnám, hogy a MAFC kezdte rosszul. Rengeteg helyzetünk volt támadó oldalon, sajnos nem tudtuk jó százalékban értékesíteni ezeket a kísérleteket. Ellenfelünk letámadás utáni 3-2 zónát védekezett nagyobb arányban, mi távoli kísérletekkel próbáltuk ezt büntetni, de az első félidőben 12/2 sikeres triplával nehéz nagyobb előnyt kialakítani. Többször kellett volna bejuttatni a gyűrű alá a labdát és többször kellett volna a zóna hátsó falát támadni, passzokkal, labda nélküli befutásokkal és az üres területek megtalálásával. Ennek ellenére, egy pontos előnnyel fordultunk a nagyszünetre.

Jött a második félidő amit borzasztóan kezdtünk, a MAFC eggyel nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt és mi ezt nem tudtuk követni se támadó oldalon se védő oldalon. Bátran állíthatom, hogy a harmadik negyedben dőlt el a mérkőzés, hiszen kaptunk 29 pontot és mindössze 13-at dobtunk. Ezt a hátrányt cipeltük magunkkal a negyedik negyedben is, ahol ugyan megpróbáltunk mindent a győzelemért, de nem sikerült megfordítanunk az eredményt.

Kosárlabda szakmai oldalról nézve, nagy problémák a következők:

  • 58-48 arányban elbuktuk a lepattanó csatát (24 támadó lepattanót szedtek ellenünk, ezáltal 23 pontot kaptunk második esélyből)
  • 30/7 távoli kísérlet (23%)
  • 24/12 büntető (50%)
  • 16 eladott labda
  • 83-67 arányban elveszítettük a mezőnykísérletek számát

Ilyen statisztikai adatok mellett, nem nagyon lehet mérkőzést nyerni, főleg nem a listavezető otthonában.

Szeretném kiemelni Kovács Bubu-t, ő megtette a maga dolgát ezen a mérkőzésen, 7/6 mezőnykísérlettel dobott 14 pontot és szedett 13 lepattanót is. Ehhez hasonló egyéni teljesítményekre lesz szükség, ha erős csapatok ellen győzni szeretnénk.

Fotó: Bornyi Márton