U20: Kötelező győzelem, borzasztó játék

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

MTK – Vasas Akadémia  44-57 ( 06-20, 14-11, 11-16, 13-10)

 Vasas: Csík Richárd 5/3, Kovács 6, Kozma 2, STEIER 11/6, Kelenföldi 6

Cserék: Horváth -, Koflanovics 6/6, Gászner 3/3, Meződi 1, SÓLYOM 11/3, Csík Roland 4, Kódor 2

Nagyon örülök, hiszen sikerült megszereznünk az első győzelmet ebben a bajnokságban is, ehhez szeretnék gratulálni minden játékosnak, aki ezen a mérkőzésen pályára lépett.

Sajnos nem lehetünk teljesen elégedettek, hiszen a játékunk finom szólva, nem volt tökéletes.

Jól kezdtük a mérkőzést, nagy energiákat mozgósítottunk, rögtön viszonylag nagyobb előnyre tettünk szert. Ez azonban nem volt jó hatással a csapatunkra, hiszen, ahogy előnyhöz jutottunk, egyből kiengedtünk védekezésben és támadásban is egyaránt. Úgy gondolom, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak, ha szeretnénk jó helyezést elérni ebben a bajnokságban.

A felnőtt mérkőzéssel ellentétben a padról bejövő játékosaink nem tudtak plusz energiákat mozgósítani és nem tudtak új lendületet sem adni a játékunknak, felvették a mérkőzésnek a lassú, körülményes iramát.

A győzelmünk annak volt köszönhető, hogy jobb szerkezetű keretünk van és képességben is erősebb játékosaink voltak az ellenfelünknél ezen a mérkőzésen.

Meg kell tanulnunk az ilyen mérkőzéseket is nagy energiával lejátszani, különben az erősebb ellenfelek ellen vereségeket fogunk szenvedni.

Folytatjuk a munkát, következő u20-as mérkőzésünk Október 16-án Nyíregyházán lesz, ahol nyerni szeretnénk, hiszen egy közvetlen riválisunk otthonába látogatunk.

Fotó: Bornyi Márton