U20: Kötelező győzelem, jó játékkal

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U20 – Bonyhádi KSE U20 88 – 40 (21-15, 21-5, 20-8, 26-12)

Vasas: KOFLANOVICS 2, KÓDOR 10, Csík Roland 11, HORVÁTH 31/21, Meződi

Cserék: JENEI 10/3, Veres 4, Hanzély 6/6, Gászner 2, Bartha 13, Honti 6/6, Somogyi 2

Szeretnék gratulálni fiataljainknak a 10. győzelmünk  megszerzéséhez. Egy kötelezőnek mondható sikert arattunk, hiszen a Bonyhád U20-as csapata 0 győzelemmel rendelkezik ebben a bajnokságban, de ettől függetlenül nem becsültük le őket és megfelelő hozzáállással kosárlabdáztunk végig, ennek köszönhető a nagy arányú győzelem.

Öröm nézni, hogy hétről hétre fejlődnek az U18-as játékosok és egyre stabilabb teljesítményt nyújtanak, nem csak ebben a korosztályban, de az igazi fókuszpontban, az U18-ban is. Sok munkát fektetnek bele a játékosok, hogy jobbá váljanak és ez egyre jobban látszik is rajtuk.

Szeretném kiemelni most Horváth Hunort, akinek eljött a várva várt extra estéje és 31 dobott ponttal (közte 7 db hárompontos) és 6 lepattanóval zárta a mérkőzést.

Kódor Tomi, a nagykőrösi korai kipontozódása után egy dupla duplával hálálta meg a neki szánt perceket, 10 pont 10 lepattanó mindössze 18 perc játék alatt. Az ő fejlődése egyértelműen érezhető, ha így folytatja a munkát, akár még profi, első osztályú játékos is lehet belőle.

Jenei Koppány padról érkezett, jó lendülettel szállt be és kisemberként tudott 8 lepattanót szedni, emellé 10 pontot is termelt, az ő estéje is egész jól sikerült.

Koflanovics Kristóf, bizonyította, hogy nem csak sok dobott ponttal lehet jól játszani, mindössze 1 kosarat szerzett, de szedett 4 lepattanót és adott 11! gólpasszt és észrevette, hogy ezen a játéknapon a többieket kell kiszolgálnia.

2 hét múlva, a második otthonom csapatához látogatunk, Pécsre, ahol a felnőtt és az U20-as csapatunknak is nagyon fontos lenne a győzelem.

Fotó: Bornyi Márton