U20: Az oroszlányi teljesítmény nem volt elég a győzelemhez

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, 10. forduló, Lekli József vezetőedző beszámolója:

OSE Lions – Vasas Akadémia 79-69 (21-14, 25-15, 13-15, 20-15)

Pontdobók: Veres G. 2, Sólyom B. 20, Jenei K. 5, Kódor T. 1, Csík Roland 13, Schiller L. 2, Bencsik B. 9, Bulyáki S. 14, Steier B. 3.

A Felnőtt csapat zsúfolt programja, az iskolai elfoglaltságok és a sérülések miatt egy kicsit foghíjasan érkeztünk a mai találkozóra. Olyan szerkezetben léptünk pályára, ami eddig nem volt jellemző. Egyes játékosokat az meg is zavarta picit, hogy nem abban a szerepkörben kell játszania, amiben szokott.

Ezt a helyzetet ilyenkor elszántsággal, akarattal, harcossággal lehet ellensúlyozni. Sajnos a mérkőzés első félidejében ez egyáltalán nem volt ránk jellemző. Nagyon puhán kezdtük a mérkőzést védekezésben és támadásban is sok hibát követtünk el. Az Oroszlány ránk erőltette az akaratát és jobban akarta a sikert, mint mi. Ez számomra elfogathatatlan és a félidei fejmosást követően ebben változott is a hozzáállásunk, de nem tudtunk annyira megújulni, hogy megnyerjük a találkozót.

Sajnálom a pénteki meccset, mert szerintem képesek lettünk volna a győzelemre, ha a fentiekben felsorolt tényezők tudatában kosárlabdázunk. Tanulás szempontjából viszont az ilyen mérkőzések is fontosak, hogy a játékosaim lássák, hogy az nem elég, ha csak a „cipőt rakjuk ki a pályára”.

Fotó: Bornyi Márton