U20: Már csak a győzelem hiányzik…

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U20 – Nyíregyháza Blue Sharks U20  76 – 81 (15-23, 25-24, 14-19, 22-15)

Vasas: CSÍK RICHÁRD 23, Koflanovics 1, Meződi 5, KÓDOR 11, Veres 7

Cserék: Gászner -, Horváth 11/3, Bartha 9/3, Somogyi -, RADICS 9  

Ismét egy küzdelmes, szoros, a végletekig kiélezett mérkőzésen maradtunk alul a remek játékerőt képviselő Nyíregyháza csapata ellen. Szeretnék gratulálni az ellenfélnek, mert megérdemelték a győzelmet. Nagyon csalódott vagyok, hiszen egyre jobban játszik a csapat, de a siker rendre elmarad.

Szakmailag annyit szeretnék most mondani, hogy többet nem fordulhat elő az, hogy a csapatfaultjainkat nem a megfelelő módon használjuk el, vagy éppen el sem használjuk. Nagyban befolyásolta az első félidő alakulását az, hogy a mezőnyfaultjainkat nem használtuk ki. Valamint úgy nagyon nehéz mérkőzést nyerni, főleg egy sokat zónázó csapat ellen, hogy 19/2 (11%) triplamutatót produkálunk. Nem találtuk a megfelelő ellenszert a zónavédekezés ellen és ez okozta a mai mérkőzésen a vereségünket.

Szeretném kiemelni most Csík Ricsit, aki dobott 23 pontot, közte 7/7 közeli volt 4 lepattanója és 4 kiharcolt faultja is, remek sebességet produkált ezen a találkozón és a csapat motorja volt, de a kiélezett végjáték szituációkban jobb döntéseket kell hoznia a jövőben.

Kódor Tomi, talán ő az egyik legnagyobb nyertese annak, hogy szinte a junior csapatunk játssza le az U20-as mérkőzéseket, nagyon sokat fejlődik és egyre több percet tud a pályán tölteni és nagyon úgy néz ki, komolyan lehet vele számolni. Kiválóan védekezett és dobott 11 pontot, szedett 7 lepattanót is, ami az eddigi legjobb U20-as teljesítménye.

Radics Gerzson a padról érkezett, nagyon nagy energiákat tett bele a mérkőzésbe, folyamatosan fogta az ellenfél legjobb mezőnyjátékosát és támadásban is nagyon aktív volt, 9 pont 7 lepattanó 7 kiharcolt fault 24 játékperc alatt.

Nagyon hiányzott Csík Roli a mai mérkőzésen és az MTK ellen is, kívánunk neki mielőbbi felépülést sérüléséből.

Ez volt a 4. vereségünk egymás után, közte három 1-2 labdás végjátékkal, Vasárnap utazunk Nagykőrösre, ahol már nagyon szeretnénk győzelmet aratni.

Fotó: Bornyi Márton