U20: Nagy arányú, önbizalmat építő győzelem

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Nagykőrös 100 – 71 (26-16, 23-24, 30-14, 21-17)

Vasas Akadémia: Csík Richárd 13/3, Sólyom 4, Kelenföldi 17, Steier 8/6, Csík Roland 8

Cserék: Koflanovics 1, Kódor 2, Veres 6/6, Gászner 13/3, Kiss 12/3, KOVÁCS 17

Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert maximálisan komolyan vették ezt a találkozót is, ahol papírforma szerint mi voltunk az esélyesebb csapat a győzelemre. Nagy szükségünk volt erre a sikerre, hiszen már van 3 vereségünk, ami nem tesz jót a csapatkohéziónak és az önbizalomnak. Kitűztünk egy célt, amit December 21-éig szeretnénk teljesíteni, reméljük, hogy ezt sikerül is elérnünk.

11 játékost sikerült ezen a mérkőzésen forgatni, mindenki tudott kosarat szerezni, ami egy ritka és jó teljesítmény.

Bárkit kiemelhettem volna nagy betűvel a mai mérkőzésen, hiszen mindenki nagyon eredményesen kosárlabdázott, de talán Kovács Bálint-ot említeném most meg, aki mindössze egyetlen büntetőt hibázva ért el 17 pontot és gyűjtött be 11 lepattanót. Az u18-as játékosok közül mindenkiről szeretnék 1 gondolatot megemlíteni. Veres Gáspár nagyon harciasan és agresszíven szállt be a mérkőzésbe és nagy energiákat mozgósított, Gászner Flórián 13 pontot termelt és végül de nem utolsó sorban Kódor Tamás egy hatalmas zsákolással mutatta meg magát.

Pénteken Bonyhádra utazunk, ahol a mostani fordulóhoz hasonlóan dupla győzelmet szeretnénk elkönyvelni a felnőtt csapattal karöltve. Különös helyszín ez nekünk, hiszen Faragó Péterrel, akkor még játékosként, itt ünnepelhettük első NB1/B-s bajnoki címünket.

Fotó: Bornyi Márton