U20: Nagyon jó játék, nagy arányú győzelem

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U20 – MEAFC U20 113 – 70 (26-26, 34-13, 26-10, 27-21)

Vasas: KOFLANOVICS 12/6, STEIER 16/6, CSÍK RICHÁRD 15/3, CSÍK ROLAND 17/9, KELENFÖLDI 22/3 cserék: KOVÁCS 13, KOZMA 18/3

Szeretnék gratulálni a játékosoknak, hiszen ez egy nagyon szép teljesítmény volt a részükről.

Miskolcon 3 pont-os vereséget szenvedtünk, ettől a csapattól, amit próbáltunk haza pályán kijavítani. A mérkőzés a részünkről kisebb intenzitással kezdődött, mint ahogy azt szerettem volna és az ellenfél már vezetett is 4 pont-al. Felelőtlen segítések, gyenge védekezés jellemezte a játékunkat, a támadó oldalon nem volt probléma, de védő oldalon nem tetszett, amit látok, ezért kértem gyorsan egy időt. Kaptak egy kisebb fejmosást a srácok és utána úgy mentek vissza a pályára, ahogy kell, láttam a szemükben a tüzet, ami eddig nem volt meg. 26-26-os első negyed után ráléptek a játékosok a gázra, és egy kapott kosár után egy 14-0 rohanást tudtunk produkálni, ami gyakorlatilag el is döntötte a találkozót. 34-13 arányban nyertük a második negyedet, védő és támadó oldalon is nagyon rendben volt a játékunk. A második félidőben folytatódott a csapat jó  teljesítménye és hiába vezettünk végig nagy különbséggel a fiúk nagyon komolyan vették végig a mérkőzést és az ellenfelet is és így alakult ki a 43 pont-os különbség a végére.

Nem véletlenül emeltem ki az összes játékost, aki pályára lépett, hiszen nagyon ritka az olyan, amikor mindenki két számjegyű pontot tud a közösbe tenni. E mellé érkezett még 2 dupla-dupla teljesítmény is, valamint hibátlan dobómutató is. Amikor ilyen egyéni teljesítmények és csapatvédekezés látható, nem kérdés a győzelem.

Ez volt az utolsó alkalom, amikor a felnőtt játékosok lejátszottak az U20-as bajnokságba, a maradék 2 alapszakasz mérkőzést a juniorjaink fogják lejátszani, mivel Április első hétvégéjén kerül megrendezésre a junior 8-as döntő, jó alkalom lesz a felkészülésre.

Fotó: Bornyi Márton