U20: Nyögvenyelős győzelem Veszprémben

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, 22. forduló, Lekli József vezetőedző beszámolója:

 HOYA-Pannon Egyetem Veszprém– Vasas Akadémia 64-75 (25-18, 14-18, 13-21, 12-18)

Pontdobók: Meződi P. 5, Csík Richárd 5, Koflanovics K. 1, Hont O. 10, Sólyom B. 8, Barócsi Á. 6, Csík Roland 14, Schiller L. 4 Bencsik B. 11, Steier B. 7, Kelenföld D. 4.

Nagyon rossz felfogásban kezdtük, és játszottunk az egész mérkőzésen, a védekezésünk katasztrofális volt az első negyedben, a támadásainknak, pedig nem volt ritmusa. Két emberre hívtam fel a játékosaim figyelmét, hogy védekezésben kulcsfontosságú lesz az ő kikapcsolásuk. Ez csak részben valósult meg, hiszen Lógár Bence azt csinált a pályán, amit akart. 

Támadásban rossz döntéseket hoztunk és nagyon statikusan játszottunk, kevés volt a passz, nem mozgott a labda, illetve a gyors indításainkat nagyon rossz százalékban fejeztük be. A második félidőben egy kicsit megembereltük magunkat és egy jó harmadik negyednek köszönhetően átvettük a vezetést, amit sikerült is megtartani a meccs végéig.

Az eredmény csalóka, mert ez egy nagyon nyögvenyelős győzelem volt, hiába nyertünk meg három negyedet.  Ettől sokkal többet várok a játékosaimtól és ezt meg is kell mutatniuk a következő fordulókban. A következő mérkőzésünk az Oroszlány ellen lesz, akiktől kikaptunk Oroszlányban, a feladatunk most az, hogy megnyerjük a mérkőzést, hazai környezetben.

Fotó: Bornyi Márton