U20: Rossz dobóforma, fájó vereség

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

PVSK-KRONOSZ U20 – Vasas Akadémia U20 (19-12, 29-16, 19-20, 22-21)

Vasas: Koflanovics 11/3, KÓDOR 11, Csík Roland 11, Horváth 11/3, KOZMA 15/3 cserék: Veres 4, Hanzély 2, Honti -, Somogyi 4

Szeretnék gratulálni a PVSK csapatának, teljesen megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést.

Nehéz egy ilyen mérkőzés után szavakat találni, hiszen egy nagy arányú vereségbe futottunk bele. Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, nem voltunk elég koncentráltak, nem pörögtünk fel kellőképpen és ezt a jól játszó hazai csapat meg is bosszulta. 1-1 és 2-2 védekezésünk nem volt a helyén, nagyon könnyen megtalálta az ellenfél az utat a palánkunk alá és sok támadó lepattanót is szereztek, amiből második esély kosarat kaptunk. Ehhez társult egy rendkívül rossz dobószázalék (29/3 10%), amivel nem lehet mérkőzést nyerni egy behúzódó csapat ellen.

Egy ilyen mérkőzésen nehéz jó egyéni teljesítményekről beszélni, ennek ellenére szeretném kiemelni Kozma Norbit, ő egy rendkívüli helyzet miatt találta magát az U20-as keretben, hiszen neki első sorban a felnőtt bajnokságra kell koncentrálnia. Hozzáállása és mentalitása példa értékű, nála nincs elveszett labda, nála nincs feladott szituáció, ami nagyon jó példa a fiatalok előtt. Dobott 15 pontot és kisemberként szedett 10! lepattanót, ami egy elég jó teljesítmény.

Valamint Kódor Tomit az előző mérkőzésekhez hasonlóan szintén kiemelném, lassan kezd megszokottá válni tőle a dupla-dupla, ezen a találkozón is 11 pontot szerzett és 10 lepattanót szedett, ami jó teljesítmény, de ha lehet ennél jobb is, akkor miért ne? Ha profi játékos szeretne lenni, meg kell tanulnia “uralnia” a palánk alatti területet. Amíg ő a pályán van, nem lehet az ellenfélnek támadó lepattanója, könnyű kosara a palánk alól. Nagyon jó úton van, rengeteget fejlődik hétről hétre, hosszú út áll előtte, de a lehetőség adott.

Szerdán folytatjuk a Békés ellen, reméljük sérültjeink felépülnek és egy jó mérkőzésen győzelmet aratunk.

Fotó: Bornyi Márton