U20: Vasárnap esti móka

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, Horváth Balázs vezetőedző beszámolója:

Zsíros Akadémia U20 – Vasas Akadémia U20 62 – 97 (17-25, 17-28, 11-24, 17-20)

Vasas:  Koflanovics 3/3, KOVÁCS 11, STEIER 23/15, CSÍK RICHÁRD 10/6, Csík Roland 8/3 cserék: VERES 15/6, KÓDOR 13/3, Hanzély 6/6, Horváth 8

Nem volt egy átlagos mérkőzés, hiszen Vasárnap este 20:15-kor kezdtük el a játékot. Mondanom sem kell, hogy ilyenkor nem túl egyszerű a megfelelő sebességre és ritmusra felpörögni, viszont szeretném megdicsérni a csapatot, hiszen ezt maximálisan sikerült teljesíteniük.

Ellenfelünk 3 győzelemmel és 19 vereséggel a tabella utolsó előtti helyén állt, hasonlóan fiatal csapat mint a miénk, legidősebb játékosuk 20 éves. A megfelelő komolysággal sikerült már az első negyedben eldönteni a találkozót, de utána sem lankadt a játékosok figyelme és bizonyítási vágya. Amikor egy kicsit gyengébb ellenféllel játszunk, mindenki szeret sok időt tölteni a pályán, szeret sok kosarat dobni és élvezi a játékot, ez most sem volt másként, hiszen minden pályára lépő játékosunk dobott kosarat és érkezett 5 két számjegyű pont is, ez egy remek mutató.

Gyakorlatilag ezen a mérkőzésen bárkit ki lehetne emelni, hiszen nyertünk 35 ponttal, de most megemlítenék néhány szép teljesítményt:

Csík Ricsi fogfájással küszködött ez elmúlt időszakban, ezen a mérkőzésen tért vissza, 10 pont, 10 gólpassz és 6 szerzett labda fűzödik a neve mellé. Nem rossz!

Veres Gáspár mindössze 17 perc alatt ért el 15 pontot, 7 lepattanót és 5 gólpasszt, neki lett a legjobb a teljesítmény mutatója a csapatból.

Kódor Tomi dobott 13 pontot, közte egy triplát!, szedett 8 lepattanót és kiosztott 8! blokkot is, azért ez nem mindennapi teljesítmény, gratulálunk neki. Sajnos ilyenkor hozzá kell tennem, ha képes ilyen teljesítményre, ezentúl ez lesz tőle az elvárt 😊

Kovács Bubu, amikor ő játszik ebben a bajnokságban, jó eséllyel “szállítja” a tőle megszokott stabil teljesítményt, hiba nélkül dobott 11 pontot, és szedett 9 lepattanót ezen az estén is.

Steier Bence, játéka általában az üres kapott labdából való hárompontos dobásra korlátozódik, de most kértem tőle, hogy egy-egy alkalommal próbálja meg a gyűrűt is támadni, ez nagyjából sikerült is neki, a külső kísérleteivel együtt dobott 23 pontot és szedett 5 lepattanót, valamint volt 4 kiharcolt faultja is. Ez már egész jónak mondható, de ő képes ennél sokkal jobbra is.

Szombaton a Miskolc gárdáját fogadjuk, egy nehéz és küzdelmes mérkőzésre számítok, szeretnénk nyerni a találkozón.

Fotó: Bornyi Márton