U20: Megnyertük az első idei thrillerünket is!

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság (U20/U23), alapszakasz, IV. forduló, Sport11, mérkőzés összefoglaló

Vasas Akadémia – Vásárhelyi Kosársuli 91 – 89 (20-22, 21-15, 28-33, 22-19)

Vasas Akadémia: Kozma 4, Bulyáki 16/12, Bencsik 18/12, Barócsi 13, Kovács 10.
Csere: Csík Ri. 13/3, Peringer 7, Kelenföldi 7/3, Meződi 3/3. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani.

Várható volt, hogy eddigi legnagyobb kihívása előtt áll U20-as gárdánk, melyből több meghatározó játékos hiányzott még ezen a derbin is az U20-as EYBL-szereplés (Budapest-válogatott) okán.

A rendkívül parázs végjátékkal befejeződő felnőtt csata után itt is hasonlóan szorosan alakult a találkozó, a végjáték pedig itt is egált hozott az utolsó támadás előtt, de a labda ezúttal is a mieink kezében volt, s az egyre jobb formába lendülő Bencsik Barnabás egy szép betörés után közelről megszerezte a győztes kosarat, amivel továbbra is veretlen csapatunk, mely vezetőedzőjét, Lekli Józsefet a már említett nemzetközi szereplés kapcsán szintén nélkülözte ezen az igen késő összecsapáson.

Kiemelendő a Sólyom – Völgyi – Csík Roland – Láng-Miticzky – Steier ötösfogat távollétében feljebb kapcsoló U18-as korú hatosfogat rátermettsége, a Bulyáki – Bencsik – Csík Richárd hármas újfent szórta a távoliakat és ezzel kiválóan segítette a spacinget támadásban. Védekezésben még bőven van hova keményednie a csapatnak, mely erre a szezonra is komoly célokat tűzött ki maga elé.

Fotó: Bornyi Márton